Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera construeix "pous de tronades" en Mas Camarena per a evitar inundacions per pluges

Es tracta d'una inversió de 100.000€ destinada exclusivament a Mas Camarena

Els nous pous de tronades de Mas Camarena aconseguiran "minimitzar el volum d'aigüa que arriba al punt més baix de la urbanització, situat davant del centre comercial" com ha explicat la regidora d'Obres Públiques, Cristina Ballesteros. (PSPV-PSOE). Formen part d'un sistema de drenatge sostenible molt necessari en "esta zona on les vivendes patien inundacions als garatges cada vegada que plovia i sobretot, en l'àrea comercial, la més afectada per les pluges torrencials del 2016", ha apuntat l'alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany (Compromís). Els pous de tronades han suposat una inversió de 100.000€.


Esta zona s'ha dissenyat per a imitar el cicle hidrològic natural en boscos i praderes, de manera que promou que l'aigua de pluja es quede retinguda allà on cau, s'evapore, siga absorbida per les plantes o s'infiltre en el terreny. D'esta manera s'aconseguix ajudar a preservar l'equilibri natural de l'aigua en l'entorn, recarregar els aqüífers i preservar el cabal base dels rius. Amb esta actuació es reduïx el cabal punta (màxim) que ha de ser evacuat per la xarxa de clavegueram (amb limitacions de capacitat hidràulica) i el volum d'aigua a tractar per les depuradores. Això ajuda a reduir inundacions i evita l'arribada de contaminants als nostres rius, especialment en episodis de fortes pluges.

La regidora d'Obres Públiques, Cristina Ballesteros, aclarix que "l'objectiu és minimitzar el volum del aigüa que arriba al punt més baix de la urbanització, situat davant del centre comercial. Es pretén que els col•lectors unitaris existents siguen capaços d'evacuar gran part del aigua, per a reduir les inundacions provocades per les fortes pluges, i hem seguit un criteri de sostenibilitat per a l'execució de l'obra, que ha primat davant d'altres solucions més convencionals".

Per la seua part, l'alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, ha puntualitzat que "des del principi vam tenir clar que este equip de govern no podia permetre que els veïns i veïnes de la urbanització patiren inundacions als garatges cada vegada que plovia, com tampoc l'àrea comercial, la més afectada en les pluges torrencials al 2016. Es tracta d'una inversió de 100.000€ destinada exclusivament a Mas Camarena per a evitar tots els problemes d'inundacions que es generen a les vivendes de Mas Camarena i de la seua zona comercial".




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon