Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Quasi 2 milions d'euros de romanent de tresoreria de 2016 de La Pobla dedicat a reduir deute i executar inversions financerament sostenibles

El segon any de gestió de l'actual equip de govern de la Pobla de Vallbona (Compromís, PSPV, CUPo i EUPV) s'ha saldat amb un gran balanç econòmic: l'exercici 2016 va finalitzar amb unes xifres positives d'1.878.000 euros en el romanent de tresoreria, la qual cosa permetrà escometre dues grans actuacions. D'una banda, es reduirà el deute municipal en 636.000 euros; d’altra, s'escometran inversions financerament sostenibles, per un valor d'1.123.000 euros.

Les inversions financerament sostenibles són les que estan encaminades a millorar les condicions de vida i els serveis als ciutadans en l'entorn local. A més, aquestes inversions deuen tindre una 'vida útil' d’almenys de 5 anys, i estaran subjectes a un control pressupostari que garantisca que són sostenibles financerament per a l'entitat local. En el cas de la Pobla de Vallbona, aquestes inversions que superen 1,1 milions d'euros s'empraran en 13 actuacions que l'equip de govern poblà estima necessàries. A més, en moltes de les inversions s'ha tingut en compte el criteri de demandes socials efectuades pels mateixos habitants de la localitat.

Llistat d'actuacions
El llistat de les diferents actuacions que s'escometran es va presentar en el ple que es va celebrar el passat dia 14, en el qual la regidora d'Hisenda del consistori poblà (Iris Marco) va especificar que s'havien decidit seguint un doble criteri: «D'una banda, trobem diversos projectes que requereixen una inversió elevada, i que tindran un impacte molt notable en la globalitat del nostre municipi; i de l’altra, trobem actuacions més modestes, quant a la inversió que requereixen, però són demandes de veïns i veïnes que han estat molt temps sense atendre's i que també ens semblen necessàries».

Entre les inversions més ambicioses previstes trobem una partida de 300.000 euros per a escometre un important projecte en el Parc Municipal Benjamín March Civera: és un exemple d'actuació en què s'han tingut en compte els suggeriments i peticions transmeses a través dels canals que afavoreixen la participació ciutadana; 260.000 euros per a finalitzar la fase 1B de la Ciutat Esportiva (després d'haver-se consensuat amb el 'Consell de l'Esport'; es tancarà l'espai, es crearà un parc de skate i un espai per a practicar parkour, així com una pista de bàsquet que també podrà utilitzar-se per a jugar a futbol o handbol); 165.000 euros per a millorar l'asfaltat de carrers i voreres d'un ampli 'Pla d'Asfaltat' (que seran la primera fase); i altres 88.000 euros per al Centre d'Atenció per a Discapacitats (que s’adaptarà perquè també siga un centre ocupacional).

Pel que fa als projectes amb un menor pressupost trobem una inversió de 80.000 euros per a renovar senyals de trànsit en diverses carreteres que travessen el terme municipal; 45.000 euros per a escometre una reforma en l'àrea de Serveis Socials (ja que, després d'haver-se ampliat el nombre de professionals que ofereixen els seus serveis, és necessari dotar-los d'uns espais on puguen exercir la seua funció i complir uns criteris de funcionalitat i intimitat); altres 45.000 per a dotar al municipi d'un Arxiu Municipal que s'ajuste a la normativa vigent i que permeta guardar els documents en condicions adequades; 40.000 euros per a connectar diverses vies ciclistes que fins ara havien quedat 'aïllades' (i es milloraran també alguns trams ja existents); altres 40.000 euros per a adquirir l'equip de comunicació que permeta dotar la Pobla de Vallbona d'una ràdio; 20.000 euros per a comprar un nou servidor informàtic; 15.000 euros per a ampliar la Biblioteca Municipal; altres 15.000 euros per a efectuar millores a la Llar del Jubilat (canvi de porta i substitució de la cúpula); i 10.000 euros a reparar la teulada en el Parc de la Manguilla.

Valoració de l'alcalde

El primer edil a la Pobla de Vallbona (Josep Vicent Garcia) ha mostrat la seua satisfacció davant els resultats obtinguts: «Per segon any consecutiu l'Ajuntament aconsegueix, gràcies a la bona gestió del seu equip de govern i a l'aportació de la ciutadania, finalitzar un any pressupostari amb un important romanent de tresoreria; tot açò ens permetrà reduir el deute i escometre ambicioses inversions. Aquesta fita ha sigut possible després d'haver 'congelat' els tributs: d'aquesta manera demostrem, una vegada més, que es poden millorar els serveis sense incrementar la pressió fiscal. És un exemple de gestió responsable i eficient i considere que és una notícia de la qual tots hem d'alegrar-nos».


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon