Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Més d'un centenar de persones s'han concentrat a La Pobla de Vallbona en defensa dels drets dels animals i contra els 'festejos taurins'

 Durant l'acte s'ha procedit a llegir un manifest, finalitzat el qual, i després de la intervenció també d'alguns dels assistents, la concentració s'ha donat per finalitzada i ha acabat amb un llarg aplaudiment.

Convocats per  "Projecte Animalista de La Pobla de Vallbona" (PAP), els assistents a l'acte han estat durant quasi una hora exhibint cartells i pancartes en els quals es podia llegir eslògans com 'La Tortura no és Cultura', 'La tortura com a diversió és la vergonya d'un poble' i unes altres que en defensa dels drets dels animals i feien referència a la necessitat d'eliminar els 'festejos taurins' com a mostra de l'evolució cultural de la societat i per a deixar arrere actituds que han qualificat com 'banalizadoras de la violència'.

Membres de la Plataforma convocant 'Projecte Animalista de La Pobla de Vallbona' (PAP) han manifestat a Crònica Digital, la seua satisfacció per l'èxit de la convocatòria i han recordat que s'ha realitzat avui  dissabte 2 de setembre, precisament perquè és el segon cap de setmana en què els mal anomenats 'festejos taurins' es realitzen en el municipi.

Entre els punts que han plantejat en el manifest llegit per la Plataforma Projecte Animalista de La Pobla de Vallbona, s'han exposat tres conclusions  que asseguren "seguirem defensant fins a l'abolició de la tortura animal a La Pobla':

Que la violència front als animals no pot ser un senyal identitari del nostre poble, atès que tenim sòlids referents culturals com a país que gens tenen a veure amb la violència, i són aquests, i no la tauromàquia, els que han de ser protegits i promocionats.

Que les autoritats han d'actuar ja, per a protegir als joves i xiquets i xiquetes d'espectacles que transmeten la idea que assetjar, acorralar i danyar a un ésser viu és lícit si un vol divertir-se.

Que hi ha alternatives d'oci que atraurien a tant o més públic que els festejos taurins, generant un important impacte econòmic en el municipi.
La PAP ha acabat sol·licitant a les administracions públiques "que cessen qualsevol tipus de suport o foment d'aquests espectacles i que es promoga l'educació en el respecte als animals des dels centres escolars del municipi".






Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon