Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria instal·larà desfibril·ladors en les instal·lacions esportives, socials i administratives del municipi

En les pròximes setmanes s'instal·larà desfibril·ladors fent de Llíria una ciutat cardioprotegida

L'Ajuntament de Llíria ha iniciat els tràmits per a la contractació de 8 equips desfibril·ladors fixos per a dependències municipals. El contracte inclourà el manteniment dels equips i un curs de formació inicial en Suport Vital Bàsic (SVB) i manipulació del Desfibril·lador Extern Semiautomàtic (DESA), així com una formació en Reanimació Cardio-Pulmonar (RCP), dirigit a una trentena d'empleats municipals.

Aquests nous sistemes s'instal·laran en el Poliesportiu del Canó, el Pavelló del Pla de l’Arc, el Pavelló Vell - Piscina, l'Edifici Multiusos, la Llar del Jubilat, l'Espai Jove, Ca la Vila i les oficines administratives de l'Ajuntament.

L'objectiu d'aquesta mesura és vetlar per la salut dels ciutadans en casos d'emergència i fer front a possibles parades cardíaques que poden sorprendre als ciutadans. En aquest sentit, disposar d'equipaments mèdics per a intervenir a temps és fonamental per a salvar la vida en cas de patir una parada lluny d'un centre mèdic.

En l'actualitat, Llíria no compta amb aquests equip, però "des de l'Ajuntament som conscients que un desfibril·lador i una bona assistència mèdica poden ser la salvació per a una persona que estiga patint una parada cardíaca", ha explicat Pedro Vicente, regidor d'Esports i Salut Pública.

La mort sobtada cardíaca suposa un important problema de salut pública. L'alcalde Manolo Civera ha assegurat que “la prioritat de l'Ajuntament és evitar que es repetisquen casos com els ocorreguts en el nostre país i poder reaccionar ràpidament i de la manera més efectiva possible en el moment i lloc en què es produeix la parada”.

Segons el regidor d'Esports i Salut Pública, Pedro Vicente, "d'aquesta manera, les instal·lacions municipals estaran cardioprotegides, i tindran els mitjans necessaris per a dur a terme una actuació eficaç fins al moment en què acudisquen els serveis sanitaris especialitzats".




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon