Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els participants de la secció 72 hores de l'Eliana Cinema lliuren els seus curtmetratges

 L'Eliana reprèn la normalitat de sempre: la volta al col·le i l'inici d'activitats, com el de l'Eliana Cinema, que s'iniciava divendres passat dia 8 amb la secció 72 hores d'aquest festival.

Avui a les 11 acabaven les 72 hores de rodatge i els cinc equips, un total de 27 participants, han hagut de lliurar els seus curts que en els pròxims dies 12, 13, 14 i 15 començaran a visionar-se. Les localitzacions per a gravar, que han sigut assignades pels organitzadors del festival, han sigut la Calle Palacio, la zona de l'Església, el Centre Juvenil, el Parc de la Pinada i el Espai Tarrazona. Janto Gil, responsable de producció de l'Eliana Cinema, declara que ha sigut “tot un èxit, l'Eliana s'ha convertit en plató durant uns dies per a acollir a equips molt preparats i molt professionals”.

Com a peculiaritat, explica Janto, se'ls va donar un objecte als equips, es tractava d'una carlota, aquesta havia d'estar present en el guió i aparèixer en la filmació. La temàtica era lliure i aquest dissabte 16 es triarà al guanyador de la secció 72 hores el premi de les quals és de 500 euros, també és el lliurament de premis per a la secció general i la secció juvenil, i es lliurarà als premiats l'Espiral Daurada, insígnia d'aquest festival que celebra ja la seua segona edició amb moltes altres activitats durant la present setmana.

D'aquesta forma, des de demà dimarts dia 12 i fins al dia 15, podran visionar-se els curts que participen en el festival en les seues diferents seccions. El dia 12 a partir de les 20:30, en l'Ajuntament, es projectaran els curts semifinalistes; el 13, a la mateixa hora i mateix lloc, els de producció valenciana; el 14 a les 19:30 en l'Ajuntament hi haurà concert i la passada de la pel·lícula documental “El viatge de Unai” i el dia 15, en l'auditori, a partir de les 19:00 hores, es projectaran els curts finalistes de la secció 72 hores i de la secció general.

Finalment el dia 16. A les 19:00 hores, també en l'auditori, serà la gala final en la qual es lliuraran els premis. A destacar, entre les activitats d'aquesta setmana, el curs de guió impartit pel professional Paco López Barris, el dimecres a les 18:00 hores en la Casa de la Joventut.

Aquesta activitat ha coincidit amb el tancament de la piscina municipal, que va celebrar ahir diumenge dia 10 una festa que va començar a les 10 del matí i va acabar a les 19:30, amb aturada per a menjar. La jornada va transcórrer entre balls, música i jocs perquè els xiquets gaudiren de l'últim capbussó. Entre les activitats hi havia tallers, coreografies, carreres amb matalassets, volleyball en la piscina, etc.

També aqueix cap de setmana es posava punt i final a tres mesos de cinema d'estiu ininterromput –sol per les festes majors de l'Eliana- i a les actuacions en la Torre del Virrei emmarcades dins del festival Estiu a la Torre amb gran èxit d'assistència.

Amb la volta al col·le ja toca reprendre la normalitat, així que es tanca la piscina, el cinema d'estiu i la Torre del Virrei, però les activitats segueixen donant vida al municipi, pròximament amb la celebració del 25 aniversari de Ràdio Túria, que va haver de cancel·lar-se dissabte passat dia 9 per les pluges i se celebrarà diumenge que ve 8 d'octubre a partir de les 19:00 hores en la Plaça del País Valencià.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon