Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Des d'avui fins al 30 de setembre s'obri el termini de votació dels pressupostos participatius 2018 de l'Eliana

Les persones empadronades a l'Eliana, majors de 16 anys, podran votar a partir de demà, divendres 15 de setembre, les diferents propostes elaborades pels veïns i veïnes en la primera fase dels pressupostos participatius. Es dóna inici així a la segona fase, després de la valoració tècnica de les diferents propostes, en la qual la ciutadania decidirà en què s'inverteix la inversió pròpia del pressupost municipal. 

El termini romandrà obert fins al 30 de setembre.

Finalitzada la primera etapa de recepció de propostes que trasllada la ciutadania a través de la plataforma informàtica, o bé, mitjançant les urnes, ja s'ha conclòs també l'estudi tècnic que ha d'acceptar o rebutjar les diferents proposicions conforme a les normes del procés.

En la pàgina web https://leliana.governalia.es/ estan disponibles les opcions que se sotmetran a votació, així com aquelles que han sigut rebutjades i el motiu (ben perquè ja s'estan fent o es contempla la seua realització baix una altra actuació, no competeix a l'administració local o excedeix el pressupost assignat). Cada persona registrada, tindrà l'opció de triar entre les propostes diferents i, posteriorment, l'Ajuntament inclourà en els seus pressupostos de 2018 les més votades.

Entre les propostes, predominen les de caràcter urbanístic i cultural: la millora de carrers o voreres, la senyalització, la compra de material per a la biblioteca, la rehabilitació d'edificis municipals, parcs o jardins, entre unes altres.

Com en altres edicions del programa, aquelles propostes que no resulten ser les més votades per la ciutadania passaran a una llista municipal i seran tingudes en comptes per a la seua execució posterior conforme a l'existència de crèdit o la concessió d'ajudes o subvencions per a tal efecte. La ciutadania que no dispose de mitjans telemàtics per a poder participar en la votació disposarà d'un punt de votació, assistit per un empleat municipal, en l'edifici central de l'Ajuntament.

En la primera edició dels pressupostos participatius, més de 220.000 euros van ser destinats a aquest objecte, executant-se 11 propostes. En la segona edició, més de 483.000 euros es van repartir entre les tres actuacions triades pels veïns i veïnes que van a executar-se durant els restants mesos de 2017 (reparació i millora de voreres del terme municipal; millora i ampliació de la xarxa de carril bici i ciclovies; creació d'una ruta escolar segura (a l'entorn dels centres CEIP Verge del Carmen i l’Olivera).

L'edil de participació ciutadana, Mercedes Berenguer, ha convidat a la ciutadania a participar en les votacions i, ha transmès el seu agraïment a tots els col•lectius, entitats, associacions, així com al Consell de Participació Ciutadana per la seua participació en aquest projecte “anime als veïns al fet que participen en aquesta votació, ja que, les propostes aprovades serà el que execute el govern municipal en els pròxims mesos, any rere any, hem anat incrementat la partida econòmica, per la qual cosa per a nosaltres és una prioritat escoltar als ciutadans”.

L'Alcalde de l'Eliana, Salva Torrent, s'ha mostrat molt satisfet amb la participació veïnal en les diferents fases d'aquesta iniciativa que compleix la seua tercera edició “en uns anys hem consolidat aquesta actuació que permet a la ciutadania tindre cada vegada un paper més actiu en la gestió municipal i estem ací per a fer-ho realitat, i aproximar al màxim nostra acció de govern amb les peticions i desitjos de la ciutadania”, ha conclòs.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon