Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona organitzarà les visites al patrimoni cultural de l’església Sant Jaume Apòstol

L’acord signat esta setmana entre el consistori i la parròquia permetrà organitzar visites en horari de matí i vesprada per a promocionar la riquesa artística del temple.

La primitiva església medieval, va ser construïda en estil gòtic i adornada amb pintures murals de gòtic lineal de finals del segle XIV. L’immoble va ser reformat el segle XVIII i ampliat més tard en el segle XIX.

Ple que fa al valor artístic, l’església de Sant Jaume compta amb obres pictòriques de gran interés, entre les quals destaquen les pintures murals gòtiques compostes pel Naixement, l’Adoració dels Reis Mags, la Mare de Déu de l’Anunciació i els sants Gil, Senén i Abdó.

S’intervindrà sobre la humitat del mur per evitar els danys que causa a les pintures gòtiques i s’eliminaran els elements impropis. L’Ajuntament ha atorgat les llicències pertinents i compta amb l’aprovació del Servei de Patrimoni Conselleria de Cultura per a realitzar la intervenció
A més, els últims anys es va descobrir una taula de Sant Jaume Peregrí, realitzada per Joan Reixach el 1450. Esta última va ser restaurada per l’Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals, el que ha suposat la recuperació d’una de les taules més notables i característiques de l’estil pictòric de Joan Reixach.

El gran valor cultural i artístic dels elements gòtics de l’església ha fet que, tant per part de la parròquia com de l’Ajuntament, s’haja considerat prioritari donar a conéixer els seus béns. . La regidora de Patrimoni, Beatriu Palmero, ha destacat que el conveni “és la culminació a dos anys de treball i fruït les bones relacions entre l’Ajuntament i l’església”. Palmero ha assenyalat que mentre altres municipis «han sabut donar un valor turístic al seu llegat cultural, la Pobla l’ha mantingut ocult i això ha arribat el moment de canviar-ho». L’acord permetrà la visita guiada a qualsevol ciutadà en diferents horaris, ja que fins ara només es podia visitar de manera individual en horari de culte.

L’església de Sant Jaume Apòstol es troba inclosa en el catàleg de Béns i Espais Protegits de la Pobla de Vallbona com a Bé de Rellevància Local.
 
Pintures gòtiques de l'esglesia
 
 
Tags: ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :