Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

Els vehicles elèctrics que són poc contaminants pagaràn menys a La Pobla de Vallbona


L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona aprova bonificar els impostos dels vehicles menys contaminants. La nova ordenança preveu una bonificació que pot arribar al 75 per cent de l’impost en funció del volum de les emissions.
El govern de la Pobla vol incentivar així l’ús dels vehicles elèctrics, electro-solars, d’hidrogen i aire comprimit sense emissions que tindran una bonificació de la quota del 75 per cent. També es voran beneficiats de les bonificacions els vehicles amb ús de biogàs i els vehicles híbrids ambcarburants combinats entre electricitat i gasolina, gasoil, gas o gas natural. La bonificació es farà en funció dels cavalls fiscals del vehicle. De 8 a 12 cavalls fiscals es bonifica un 75 per cent, fins a 16 cavalls la subvenció és del 50 per cent i fins a 20 cavalls la subvenció és del 25 per cent.
El ple de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat esta iniciativa del govern municipal. El regidor de Medi Ambient, Javier Descalzo, ha afirmat que l’objectiu és «reduir un 40 per cent les emissions de CO2 abans de 2030 tal com preveu el Pacte Europeu d’Alcaldies pel Canvi Climàtic subscrit per l’Ajuntament». Descalzo considera que per aconseguir-ho «cal prendre iniciatives com les que este govern està aprovant des de l’inici de legislatura i que ara traduïm en rebaixar impostos a aquells que menys contaminen».
A esta iniciativa se sumen altres mesures que ha pres l’Ajuntament de la Pobla com la contractació amb Iberdrola d’energia 100 per cent procedent de fonts renovables. També es preveu la instal·lació de dos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.
En el ple celebrat este dijous, s’ha aprovat també que l'exempció dels impostos de vehicles per a persones amb minusvalidesa superior a un 33 per cent s’aplicarà el mateix any que es sol·licita sense haver d’esperar a l’any següent com preveia l’ordenança anterior. Per a poder beneficiar-se cal demanar-ho abans del 31 de maig en què acaba el període de pagament voluntari.
Tags: ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :