Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona adquirix el trinquet municipal Miguel Canya i ho repararà i habilitarà

La compra s’ha fet a través d’un acta d’ocupació i pagament per valor de 271.800 euros. La instal·lació estava inclosa dins el Pla General com a equipament dotacional, el què obligava a l’Ajuntament a adquirir-la als seus propietaris.

Amb esta compra, el Trinquet passa a ser de titularitat pública, el que permet a l’Ajuntament executar les inversions que necessita. La regidora d’Esports, Iris Marco, ha assegurat que el més urgent en estos moment és la reparació del paviment, que condiciona la qualitat del joc, i els treballs de millora en la seguretat de la galeria. Les inversions es realitzaran amb recursos propis de l’Ajuntament.
A més, l’adquisició del trinquet facilitarà a l’Ajuntament poder accedir a les subvencions per a inversions que concedix la Diputació de València i que tenen com a requisit la titularitat pública de la instal·lació.

Inaugurat el 1968 per iniciativa de l'empresari i pilotari local Miquel Balaguer Canya, va mantindre activa la pràctica de la pilota valenciana durant 37 anys, període en què jugaren a la Pobla importants pilotaires professionals. 

Les reduïdes dimensions (54,26 x 9,05 metres) del recinte fan que la pràctica de la pilota, principalment escala i corda i galotxa, siga ràpida i vistosa. Es tracta d'un trinquet descobert, amb una galeria al dau de major capacitat que la del rest, de manera que és complicat acabar el "quinze" en aquest racó. També comptava amb una galeria lateral a la part de l'escala, dues llotgetes al dau (amb una capacitat total estimada de 100 places), una cafeteria i vestidors.

Triqnuet Miguel Canya

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon