Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

El govern de Bétera àmplia la seua base en el Ple després d'un acord subscrit amb C's

La primera reunió entre membres de l’equip de govern (Compromís, PSPV-PSOE i Asamblea Bétera Ciudadana) i la regidora de Ciudadanos de Bétera  per posar en marxa els deu punts de “l’Acord de millora del Poble de Bétera” que han rubricat les quatre forces politiques es va celebrar divendres .

Els deu punts han estat assumits plenament per totes les parts. De fet el gros de les propostes ja les contemplava l’equip de govern i ara ixen reforçades per la petició i coincidència d’objectius amb C’s.

El divendres es determinaren els terminis per a la realització de cada iniciativa Així, per exemple, enguany es licitarà la intervenció per resoldre els problemes d’embassaments d’aigua de pluja i per evitar accidents a l’entrada de Bétera des de València (junt a l’estació del Metro). Les obres s’executaran en 2018.

Per altra banda, l’alcaldessa, Cristina Alemany (Compromís) i Eva Martínez (C’s) es reuniran prompte amb el coronel de la base militar per negociar el canvi del perímetre de tanques del recinte per un de menys perillós. L’equip de govern mantindrà próximamente una cinquena reunió amb el diputat de carreteres, Pablo Seguí (PSPV-PSOE), per mirar de desbloquejar la variant de Bétera (Ronda Nord). En la mateixa participarà també Ciudadanos

Moltes de les propostes acordades a quatre bandes estan incloses en els Plans Financers Econòmicament Sostenibles. Les obres es licitaran este any i començaran a ser una realitat en 2018. En l’apartat d’ajuda al xicotet comerç es crearà un panell-directori de les botigues de Bétera a Mas Camarena, perquè els veïns de les urbanitzacions coneguen els servicis que existixen al poble. Pel que fa al problema històric de la presència de nitrats a l’aigua es continuarà treballant per trobar solucions, a ser possible amb tecnologia avançada i que no suposen privatitzacions.

En la cita de divendres, a les oficines del departament d’Urbanisme, assistiren l’alcaldessa, Cristina Alemany, les regidores Neus Sánchez (Compromís), Cristina Ballesteros (PSPV-PSOE) i Eva Martínez (Ciudadanos) i el regidor d’Asamblea Bétera Ciudadana, Augusto Sevilla, així com una representació de la direcció de Ciudadanos.

L'Acord suscrit es el següent:

Acord de millora del poble de Bétera 

Per als partits polítics el més important ha de ser la millora de la qualitat de vida de la ciutadania que viu al seu municipi. En este sentit, el present acord té com a eix fonamental posar al centre de l'acció política a la millora del benestar de les persones que residixen al municipi de Bétera.

Una de les idees-força del present acord és treballar evitant enfrontaments estèrils i partidistes entre diferents nuclis de població, anteposant allò que és important i necessari a les coses supèrflues.

Algunes de les qüestions que es plantegen són reivindicacions històriques que mai s'han arribat a materialitzar i que són imprescindibles per al poble de Bétera doncs, d'una banda vertebraran millor el poble i de l'altra, milloraran la qualitat de vida dels veïns i veïnes. No són obres faraòniques de cost incontrolat, sinó obres de millora per a la convivència del dia a dia de tots i totes.

Les propostes que es definixen a continuació i que configuren, entre moltes altres, la idea de poble que es comparteix hauran de ser posades en marxa no com una prelació concreta i ordenada, sinó totes en el seu conjunt i en la mesura de les possibilitats polítiques, jurídiques , econòmiques i de legalitat.

1. Exigir a la Diputació que, en la major brevetat possible, realitze la Ronda Nord de Bétera.

2. Millorar la carretera que unix Mas Camarena amb Bétera i que vertebra diferents nuclis de població. Iniciar la pintura del vial (línia divisòria i vorals) i realització d’un estudi per vore si és possible l’ampliació de la carretera.

3. Condicionar i, si escau, eixamplar la carretera que comença al final de l'Avinguda País Valencià i que unix Bétera i l'Hospital Psiquiàtric, sobretot pel que fa a l'entrada del poble.

4. Negociar amb l'aquarterament per a una amplada més gran en la cessió i en el canvi de la tanca.

5. Continuar donant suport al xicotet comerç del poble i a les empreses de Bétera.

6. Resoldre els problemes amb les aigües pluvials i els accidents de circulació que es produïxen a l'entrada a Bétera per l'estació de metro. Intentar donar un aspecte més cuidat a esta entrada de la població.

7. Continuar treballant per resoldre el problema històric de contaminació per nitrats de les aigües municipals, sense privatitzacions i, si pot ser, amb tecnologia avançada.

8. Asfaltar l'oval de Mas Camarena i així mateix, pintar els vials en esta urbanització.

9. Ampliar, quan siga possible, l'horari EPA i donar servei als matins.

10. Adaptar, en la mesura del possible, les Piscines amb sistemes de Cloració salina.Tags: ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :